Thursday, 27 October 2016

Majlis Perpisahan Cik Sharifah Nazreen Farhana Syed Marzuki, Bendahari Perwakilan

Cik Sharifah Nazreen Farhana (Kanan) atau lebih dikenali dengan Cik Reen
bersama dengan Yang Berbahagia Konsul Jeneral Malaysia di Frankfurt, Puan Adina Kamarudin


Majlis Perpisahan buat Cik Sharifah Nazreen Farhana Syed Marzuki, Konsul Muda Konsulat Jeneral Malaysia di Frankfurt, di bawah agensi MATRADE (bahagian perdagangan) telah dikelolakan oleh ahli-ahli PERWAKILAN pada hari Isnin yang lalu, bertarikh 24hb Oktober, 2016 bertempat di Dewan Makan Tun Ghazalie Shafie, Pejabat Konsulat Jeneral Malaysia, Frankfurt.

Kesedihan amat dirasai oleh setiap ahli PERWAKILAN kerana Cik Reen merupakan Bendahari Perwakilan yang aktif di dalam setiap kegiatan sosial PERWAKILAN dan beliau bersifat mudah mesra dengan ahli-ahli baru dan lama di dalam PERWAKILAN. Di kesempatan ini, PERWAKILAN ingin mengucapkan Selamat Jalan kepada Cik Reen, semoga lebih maju jaya di dalam tugasan yang baru sebagai Pengarah Pejabat Matrade Wilayah Utara, Semenanjung Malaysia.

Majlis Perpisahan ini bermula pada pukul 6:30 petang dan berakhir pada pukul 8:30 malam. Detik dan moment yang istimewa serta manis untuk dikenang ketika majlis berlangsung adalah sahabat baik Cik Reen, Cik Noramirah Yusoff atau lebih dikenali dengan Cik Miera menghadiahkan serangkap pantun buat Cik Reen. Beliau juga turut mengambil tugas sebagai emcee di dalam Majlis Perpisahan ini. Perwakilan juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Pengerusi Perwakilan, Yang Berbahagia Puan Adina Kamarudin di atas ucapan yang diberikan buat Cik Reen mewakili ahli-ahli Perwakilan. Terima kasih juga diucapkan kepada Encik Rizal Mas di atas kesudian untuk membacakan doa selamat. PERWAKILAN juga menghargai setiap usaha dan kerjasama yang diberikan oleh setiap ahli Perwakilan di dalam penyediaan juadah yang lazat Potluck yang Terancang untuk meraikan Konsul Muda Cik Reen di dalam Majlis Perpisahan beliau ini.


Nota:
Cik Sharifah Nazreen Farhana Syed Marzuki telah berkhidmat sebagai Konsul Muda Konsulat Jeneral Malaysia di Frankfurt di bawah agensi MATRADE pada 15hb Ogos, 2014 dan akan menamatkan perkhidmatannya di pejabat Frankfurt pada 9hb November 2016 bagi meneruskan tugasnya sebagai Pengarah Pejabat Matrade Wilayah Utara.