Monday, 26 June 2017

Majlis Sambutan Hari Raya AidilFitri di Kediaman Rasmi Konsul Jeneral Malaysia, Frankfurt


Yang Berbahagia Konsul Jeneral Malaysia, Puan Adina Kamarudin sekeluarga 
bersama kenalan dan jemputan di Majlis Sambutan Hari Raya AidilFitri.


Pada 2 Syawal 1438 Hijrah bersamaan 26hb Jun 2017, Yang Berbahagia Konsul Jeneral Malaysia, Frankfurt Puan Adina Kamarudin telah berbesar hati menjemput semua Ketua-ketua Agensi dan ahli keluarga serta sahabat-sahabat di Malaysian Club Deutschland ke Majlis Sambutan Hari Raya 2017 di kediaman rasmi beliau yang terletak di Bandar Sachsenhausen. 

Di kesempatan dan ruang ini, PERWAKILAN ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas jemputan dari Yang Berbahagia Puan Adina Kamarudin sekeluarga kepada ahli-ahli PERWAKILAN ke kediaman rasmi Konsul Jeneral Malaysia bagi meraikan Majlis Sambutan Hari Raya AidlFitri. PERWAKILAN juga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya AidilFitri, Maaf Zahir & Batin kepada Yang Berbahagia Puan Adina sekeluarga. PERWAKILAN mendoakan semoga hari lebaran ini, memberi seribu sinar dan rahmat kepada Yang Berbahagia Puan Adina.

Majlis Sambutan Hari Raya AidilFitri ini bermula pada pukul 6:00 petang dan bersurai sekitar 9:30 malam. Di antara juadah enak yang telah disediakan adalah Nasi Tomato, Kari Kambing, Lodeh, Sambal Goreng, Bihun sup, Udang Masak Merah, Puding Buah-buahan, Nasi Impit, Kuah Kacang, Satay, Kek, Mee Kari, Tapai & Rendang Ayam.