Saturday, 17 June 2017

Penggambaran Salam Perantauan & Majlis Berbuka Puasa

Yang Berbahagia Konsul Jeneral Malaysia di Frankfurt, Puan Adina Kamarudin 
bersama suami tercinta Encik Mahzan Abdul Samad


Di minggu terakhir Ramadhan yang ke 22 bertarikh 17hb Jun 2017, Yang Berbahagia Konsul Jeneral Malaysia, Puan Adina Kamarudin sekeluarga telah berbesar hati menjemput kesemua ahli dan keluarga PERWAKILAN untuk bersama-sama berbuka puasa di kediaman rasmi beliau yang terletak di Bandar Sachsenhausen. 

Istimewanya pada hari tersebut, Pejabat Konsulat Malaysia turut mengadakan penggambaran Hari Raya Salam Perantauan Awani. Ahli-ahli Perwakilan dan keluarga berpakaian  serba lengkap, berbaju melayu/berbaju kurung bagi sesi penggambaran hari raya.

Sesi penggambaran bermula sekitar 8:00 malam di depan halaman kediaman rasmi Konsul Jeneral Malaysia. Manakala Majlis Berbuka Puasa secara potluck terancang bermula sebaik azan Mahgrib berkumandang tepat pukul 9:38 malam. Encik Mahzan Abdul Samad (suami kepada Yang Berbahagia Puan Adina Kamarudin, 3 dari kanan) bersama dengan Pegawai-pegawai Kerajaan Malaysia yang terdiri dari Agensi Matrade, 
JPA, MARA & Tourism Malaysia.


Encik Abdul Rahman Adun, Konsul Muda (Wisma Putra) tampan bergaya berbaju melayu merah


Nota:

Terima Kasih PERWAKILAN ucapkan kepada semua ahli & keluarga yang telah memberi kerjasama yang baik di dalam menyediakan juadah potluck terancang bagi memeriahkan Majlis Berbuka Puasa di Kediaman Rasmi Yang Berbahagia Konsul Jeneral Malaysia, Puan Adina Kamarudin.

Perwakilan juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas segala usaha Konsul Perdagangan (Matrade), Encik Badrul Hisham bagi menjayakan penggambaran Salam Perantauan Awani. Tidak dilupakan ucapan terima kasih kepada Pengarah Tourism Malaysia di Frankfurt, Encik Mohamed Amin Yahya yang telah mengirimkan gambar penggambaran kepada Ketua Editor Utusan Malaysia. 

Gambar ucapan Selamat Hari Raya dari Perantauan telah disiarkan di Utusan Malaysia 
pada hari Jumaat, 23hb Jun 2017.

Menu Majlis Berbuka Puasa

Nasi Putih, Sambal Udang Petai, Kari Ikan Salmon, Dorade Tempoyak, Roti Jala, Kari Ayam, Kuih Ketayap, Sayur Campurm Taufufah, Mihun Sup, Bubur Lambuk, Somtam, Ayam Grill, Udang Brocolli Black Pepper, Puding buah, Sotong Goreng Tepung, Ulaman, Pulut Mangga & Onde-onde.